MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, November 17, 2017

dinner @ bagan lalang

cite berzaman yang lalu...hahah mood nak update baru datang...aritu ada la menang tiket slide in the city..konon nak ajak 2 orang kawan teman....pastu memasing tak free...last2 kita jual tiket slide in the city dapat duit bawa 2 org kwn yg kita janji tu g makan seafood kt bagan lalang..

lgpon mmg dah lama plan ngan azie & fiza nk makan seafood ktorg nye plan xjadi2..ini aku kasi jadikan juga...yela org belanja kan seme jadi hahahaha.....sampai kt bagan lalang juk 4 petang gitu..masyallah angin punya la kuat gile...firs time dtg bagan lalang angin kuat cam gitu..

mmg saje dtg awl sebab nk dinner awal..kedai yg jadi fevret haruslan wak lan senandung malam sebelum sampai sepan avani resort tu.situ klw kita dtg leaps magrib alamatnya sejam la tunggu makanan siap...dia buka kul 5 tros ktorg serang..

menu aritu oder
pepahat masak pedas (recommended)
ketam sambal
sotong goreng tepung
butter prawn
air tembikai 1 jug
nasi putih 3

total RM130 (aku rasa xmahal sgt, harga berpatutan yg penting SEDAP)







 tengokla betapa kuatnye angin tercabut2 tudung hhahaha...






Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, November 16, 2017

kalumpang, kuala kubu bharu

selama ni dok tengok dalam fb, lepas tu ada sorang kawan pernah suggest dia ckp kau suka pegi sungai kan?try la pegi kalumpang...ok lama dah citenye kawan dok suggest tu..sampai last month weken tu xde buat apa...si mai geng hiking wasap ajak g picnic kt kalumpang...mmg last minit..dia msg ari sabtu ajak g ari ahad...

kita pon set la ngan si zura & family carpool naik kete zura pastu kete plak parking lrt gombak, nak g kalumpang kena ikut highway plus keluar exit tanjung malim lepas tol belok kanan pastu terus je nanti ada signboard kalumpang

sungai kalumpang ni terletak dalam kawasan perumahan orang...tak sangka ok punya la cantik...air jernih, bersih xde sampah merata..rasa mcm belum tercemar la kalumpang ni.serius tak sangka lawa gile tempat ni..menyesal xpegi dari dulu....

ktorg pon buka la fly kt situ..hubby nye zura bawa segala mak nenek kelengkapan mcm dok dalam hutan hahaha..siap bawa stove, masak air buat air kopi, bawa dapor kecik siap buat cekodok..heaven gile...tengah panas mandi sungai pastu dah sejuk2 minum plak air kopi ngan cekodok panas2 hehe...

memang akan repeat lagi dtg sini insyallah nk bawa budak2 nak stay kt chalet ada 2 chalet kt situ kalumpang resort & the nahara..tp hujung2 tahun gini kena stop kejap aktiviti2 mandi sungai, aktiviti hiking..nxt year sambung balik akviti dengan alam

,













Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, November 15, 2017

#MarvelsSpidermanXfauzana Winner list

THANK YOU to all contestants that participated #MarvelsSpidermanXfauzana and here are The Winners for #MarvelsSpidermanXfauzana contest.
GRAND PRIZE (Spidey backpacks; 5 x notebooks; 5 x water bottles; 5 x notepads)
1. @iris_kamilia 
2. @rynne_zainal 
3. @nikaminatun
4. @fishbone976
5. @dikmas1212
CONSO 1 (1 spidey soft toys & 1 spidey tsums)
1. @ellitayusof
2. @intamas_ouda
3. @alice_aliveeee
CONSO 2 (1spidey tsums)
1. @justminebeme











tq semua yang sudi ambil bahagian...nantikan hadiah yang osem tu!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, November 6, 2017

Marvel spiderman contest by Fauzana ismail


Beginning Monday 21 Nov, find out what a day in the life of Peter Parker is like with The Spider-Man Interactive Science Lab at Petrosains Science Center, Suria KLCC. Themed after Peter Parker’s lab at Horizon High, this unique experience will take kids into a world of science featuring experiments, tutorials and crafts. Just as Team Spider-Man uses their extensive knowledge in science to come up with innovative ways to defeat super villains, kids can learn about science through fun, hands on experiments in this two-month immersive experience. 

From 8 to 13 Nov, kids can scale walls like Spidey and defy gravity at The Spider-Man Wall Crawl, a set of three fun, interactive, upside down rooms set to look like Peter Parker’s bedroom, the Midtown High hallway and the Horizon High laboratory. Located at One Utama, LG High Street (across Charles & Keith), kids can also share their most awesome, outrageous photos to #MYWebstagram and stand to win amazing prizes!      

Join in the exciting web-slinging adventures of Team Spider-Man on “Marvel’s Spider-Man” every Saturday and Sunday at 12:30PM on Disney XD (Astro Ch 617).





Bersempena dengan itu, saya ingin membuat satu contest yang menawarkan hadiah2 seperti gambar di atas...
contest ini terpaksa saya hadkan hanya di fb & IG saya sahaja untuk memudahkan saya semak semua peserta memandangkan blog ramai kawan2 tak update so better saya highlight kan contest ni dua  media sosial sahaja

Cara penyertaan :
- Anda di kehendaki untuk mengambil gambar di One Utama, LG High Sreet – across Charles & keith (bermula 8 November 2017 – 13 November 2017)
- Sila bergambar di wall yang telah disediakan secara kreatif yea..tak kisah la nak tertonggeng ke nak terbalik, melekat kat dinding ke ikut kreativiti masing2 yang penting saya akan mengadili pertandingan ini dengan memilih gambar yang paling KREATIF dan upload di IG/FB anda (sila pilih salah satu kalau nak upload kt IG tak perlu upload di FB dan sebaliknya)
- Tiada caption di perlukan anda hanya perlu hashtag : 
#MarvelsSpiderman and #MYWebstagram #MarvelsSpidermanXfauzana 
ingat yea…3 hashtag ini WAJIB & perlu tag saya juga di gambar tersebut supaya senang saya nak tengok semua peserta yang join
- Anda boleh mengambil gambar sama ada anak anda seorang atau bersama ibu bapa/ keluarga
- Selain daripada anda menyertai contest di IG/FB saya, anda juga secara automatic turut akan menyertai contest utama yang dianjurkan oleh oleh Disney XD (saya pasti hadiahnya sangat menarik)

Syarat-syarat penyertaan
Terbuka untuk kanak-kanak yang berumur dari 7-16 tahun sahaja.
Terbuka kepada follower IG & FB saya sahaja (fb : fauzana ismail & IG : fauz4na) IG saya tak private lagi senang join via ig
Penyertaan bermula dari 8 November 2017 – 13 November 2017
Hadiah Utama x 5 pemenang
5 x Spidey backpacks; 5 x notebooks; 5 x water bottles; 5 x notepads;
Hadiah Saguhati x 7 pemenang
3 x Spidey soft toy; and finally 4 x Spidey tsums

Pengumuman pemenang akan dilakukan oleh saya sendiri melalui IG/ FB/ ingat, be CREATIF!






Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, October 24, 2017

menang samsung galaxy tab A

alhamdulillah....dah lama sangat rasanya tak menang gajet...last menang masa contest total taxi dapat ipad mini..lama sangat2 dah...

contest ni sekejap je duration dia dalam seminggu je..kita ni biasalah awl2 tu mmg semangat nak join, air badak dah beli tapi xde masa nak snap pic...tema plak kena snap gambar dekat tempat keje kita...idea memang dah ada..nak snap dekat site, konon nak lain dari lain la..orang lain semua snap kt opis..nak pegi site yang office punya jauh gile kat klia2 sana..so kita pinjam la site orang..haha selamba je ari last sebelum contest tutup aritu ari jumaat, kita balik umah mak masa lunch singgah constrcution site kt tepi umah mak minta kebenaran pakcik guard nak amek gambar..

safety helmet mmg bawa siap2 dari opis..safety boot je xde haha..masa amek gmbr tu ada la 2 orang bangla 2 orang indon kt tepi pak guard dok nengok je kita snap2 gambo..dah la masa tu ujan rintik2...masa tu dah fikir alamak...idea nak amek tengah panas tp kebetulan aritu ujan sampai tengahari xberenti2..belasah je la ngan lecak2 abes berlumpur kasut adidas aku haha...

hai..berbaloi sunguh usaha last minit..alhamdulillah...tq allah, dengan hanya bermodal kan RM2.50 dapat hadiah bernilai RM1199




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, October 20, 2017

menang petronas gift card worth RM100

pst..kawan2 nak ajak join contest senang ni...setiap hari ada 7 pemenang..contest masih berlangsugn sampai 30.11.2017 cepat2 la join..manatau rezki korang menang kad petronas..(ni hadiah saguhati) jadi la lepas minyak 2minggu g keje hehe....

memang join ni target conso sebab adiah conso lg best dr adiah utama...hehehe..so xde la nak beria2 kreatif sgt amek gmbr..caption pon buat biasa2 je janji ada...cepat la korang join...



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, October 13, 2017

marvel's spiderman media preview screening @ jump street

baru2 ni kami berkesempatan join media preview screening marvel's spirderman, memandangkan si darwish memang peminat no 1 spiderman harusla kita xlepaskan peluang kan...event ni bertempat di jump street kl, memang tak pernah datang lagi sini...selalu tgk kwn2 post kt fb je...best rupanya...heheh..rezeki anak2 dapat masuk sini..

mcm2 aktiviti menarik yang organizer aturkan..antaranya ada face panting, sesi kuiz, pertandingan best dress & ada aktiviti2 game dekat jumpe street tu sendiri..memang happening & nampak semua anak2 eskited..bukan anak2 je mak pon over eksited hahahah....

alhamdulillah..rezeki darwish menang best dress (baju pinjam je) last minit dpt sms dari organizer kata ada hadiah best dress, nak cari xsempat..sebab dia sms malam sebelum event.seb baik kwn ada..pinjam la dia punya...dapat la 2 ketol bear spiderman..hehehe suka la awish tu...punyalah suke dia ngan kostum tu..sampai masa dia main lompat2 kt situ pon dia pakai baju tu..adoi la anak..dah la panas baju tu peluh2 abes...

selesai event dalam kul 8 mcm tu..anak2 xnak balik...sebab xpuas nak melompat ok la...kita pon bagi chance la kan..nak dtg lagi tak tau bila..alang2 dh masuk free ni biarla diorang main sampai puas...sampai la kul 9 jump street ni tutup baru ktorg bali...apa2 pun event yg sangat best!!! tq for the invitation....goodies bag pon best gile! masing2 dapat beg spiderman siap botol air & note book..hai la sonok btol budak2...

ok kepada peminat spiderman terutaman nya anak2 anda la kan..jangan lupa

"Marvel's Spider-Man", tayangan perdananya untuk umum adalah pada hari Sabtu 14 Oktober, 10 pagi di Disney XD (Astro Ch 617) dan juga di On Demand

ni ada price dia..(bole tahan mahai hehe...ni klw anak2 sejam mana cukup kurang2 3 jam)
klw nak murah kena dtg dari kul 5 sampai dia tutup kul 9 so xde la dia cas subsequent hour 


 my spiderman
 kakak wat face painting

.
menarik btol cupcake dia...


 pemenang best dress yeaaa


 mmc mcm spiderman abes..melompat xberenti haha..xreti penat langsung ni

 ni muka time ada makeup....
ni muke dah xde makeup...lepas magrib malas touchup hehe.owh sini juga ada di sediakan surau...so klw nak dtg dari kui 5-9 tu jgn risau bole solat kt sini (dinasihatkan sila bawa telekung sendiri :))
kena pakai stokin khas dia ni
 mak mereput tunggu anak2 puas melompat


 goodies yang best gile, bole la buat beg skolah thn depan

 adiah best dress

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...